1. Amennyiben bográcsban készítjük, rakjunk tüzet, hogy mire az alapanyagokkal készen leszünk, jó adag parázs maradjon.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk kockára. Nem szükséges túlságosan aprózni, hiszen úgyis szétfő. Függetlenül attól, hogy bográcsban vagy a konyhában egy nagy lábasban készítjük, a hagymát az olívaolajjal és 1 dl vízzel egy külön edényben tegyük fel párolódni. Pároljuk kb. 45 percet fedő alatt, alacsony lángon.
  3. Amíg a hagyma párolódik, a 2x2 cm méretűre felkockázott marhahúsokat tegyük az üres bográcsba vagy lábasba. Sűrű kevergetés mellett erős tűzön pirítsuk a húst. Tegyük ezt egészen addig, míg a húsok kérget kapnak, és maguktól levet kezdenek engedni. Ekkor tegyük hozzá a párolt hagymát levével együtt. A hús enged annyi levet, hogy ne kelljen felöntenünk. A zöldpaprikát vágjuk félbe, magházát távolítsuk el, és fektessük a húsra. Főzzük így lassú tűzön 1,5 órán át. Ettől kezdve ne keverjük. A bográcsot forgassuk, rázogassuk időnként. Aki lábasban készíti, azért néha keverhet egyet rajta.
  4. 1,5 óra után sózzuk, dobjuk rá a babérlevelet, öntsük rá a vörösbor felét, a paradicsomlevet, és főzzük további 2 órán át.
  5. Az idő elmúltával szórjuk meg a fűszerpaprikával, öntsük hozzá a maradék bort. Főzzük további 15-20 percig, majd tálaljuk kedvenc köretünkkel, friss fehér kenyérrel, és ropogós kovászos uborkával! Jó étvágyat!

 

Share on social media
Pin It